tisdag 24 augusti 2010

NU är vi igång på riktigt!

Helt plötsligt blev det ännu roligare att gå till jobbet. Orsaken: 247 elever som fyller upp både lokaler och sinne. Hade nästan hunnit glömma bort känslan av att gå omkring i en skola där lärande och utveckling får luften att vibrera.
Vi har fått hälsa varandra Gott nytt (skol)år och sjungit in detta nya år.
Mest pirrigt var det kanske för våra nya sexåringar - några hade ju övat på fritids redan. G i gruppen sa till sin mamma när han kom hem igår: "Vilket underbart liv jag har".
Ettorna har ju varit på plats ett år, men också för dem är det en tydlig utmaning. Fick mail från A:s mamma på morgonen - Lilla A tyckte att det hade slösats förfärligt på värdefull tid den första skoldagen - hon ville ju GENAST börja lära sig nya saker.
Några elever har flyttat från andra skolor - de gamla lovade vid skolstartsfestligheten att de skulle ta hand om dem.
Fyrorna har bytt båder rum och lärare, också litet pirrigt men mest kul. Deras rum är nyrenoverade med nya möbler men det de noterade mest var att det innebär mer av både frihet och ansvar att börja i fyran.
Sexorna är nu kanske inte alltid störst men i varje fall äldst och förmodligen de som kan mest av eleverna. En grupp elever som utgör en härlig samling förebilder för de yngre eleverna.
Som rektor känner jag mej så oändligt stolt över både elever och lärare. Återkommer med rapporter hur skolåret utvecklar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar