fredag 12 november 2010

Sorg och glädje

Fredag. Igen. Tiden rusar. Och vi med den. Om vi slutade rusa kanske själva tiden också skulle lugna sig. Fast då skulle man ju inte hinna allt man vill.
Veckan som ligger bakom har i vanlig ordning varit fylld av både sorg och glädje. Till det sorgliga hör att en av våra föräldrar tragiskt gick bort. För ett barn är det värsta som kan hända att förlora en förälder. Det ska inte behöva hända. Men det gör det. Och vi kan inget göra åt det. Men jag vill ändå tro att mitt i allt det hemska kan skolan också här spela en viktig roll. Genom att bistå med värme och vardag. Kamrater och vuxna som bryr sej. Kanske också genom expertstöd som kurator och psykolog.
En av glädjepunkterna var vårt Öppna hus häromkvällen. Med dörrarna bildligt på vid gavel hälsade vi föräldrar och andra välkomna att vara med i skolan utan att ta ledigt från jobbet, samtidigt som eleverna fick chansen att synliggöra tankar och arbeten. Temat var återvinning och miljö - och där bland återvunna produkter, ord, låtar, musikinstrument var det både fullsatt och festligt. Nu tar vi helg. Njut av livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar