Om man räknar ihop våra elevers prestationer i antal skoldagar höstterminen 2011, så kommer vi, efter att först ha skalat av diverse frånvaro, upp i den imponerande summan av 20 000 dagar.
20 000 dagar som har använts till att tillägna sig nya kunskaper, befästa andra, lära känna både sig själv och sina kamrater bättre. Det är många viktiga saker som händer i barnens skolvardag. Häromdagen tog jag mig ut och träffade några av eleverna för att be dem berätta vad som hänt under höstterminen. Vad värderade de som viktigt?
Först är det de stora och lite mer ovanliga händelserna de kommer ihåg: Skogens barn som jobbade med ett storyline om Samerna. Ett arbete som resulterade i en välbesökt och välgjord föreställning, femmorna som kom vidare i Vi i femman och stod för skolans Lucia-tåg. 4-6:ornas rollspel på Hägnan då de fick prova på att gå i skolan á lá Förr i tiden, arbetet om mänskliga rättigheter under FN-veckan och författarbesök.
När vi pratat en stund om vad de har lärt sig kommer det litet mer vardagligt skolarbetet upp till ytan . Fyrorna är entusiastiska över sitt arbete med atomer, där alla fått skriva en "Atomens dagbok". Dagböcker som av naturliga skäl sträcker sig över flera århundraden. Ettorna berättar hur de lärt sig skriva spännande berättelser och att man lärt sig logga in på datorn. För de yngsta handlar det mycket om alla nya kamrater man lärt känna, om att hitta i skolan, ta maten själv och lära sig roliga lekar.
För oss vuxna har mycket av hösten kretsat kring vår nya läroplan, LGR 11. Även om den i grunden visar på samma mål med arbetet som den gamla läroplanen, är det mycket nytt att fundera på. Inte minst när det gäller kunskapskraven och de bedömningar som ska göras utifrån den. Vårt första försök har ni sett i de skriftliga omdömen som gjorts i samband med utvecklingssamtalen.
Ett stort och känt tack till alla fantastiska pedagoger och annan personal på vår skola liksom till er föräldrar för support till era barn och till oss på skolan. Kompetens och samarbete på hög nivå - allt för att ge eleverna den bästa skolgången.
Under våren kommer vi bl.a. att bjuda in till workshop-dagar där ni får chansen att se litet mer av era barns skolvardag. Ett gemensamt projekt kommer att genomföras där folkmusiken är utgångspunkt. Teknikveckan kommer att utvecklas så att alla åldrar blir delaktiga. Vår nya Lokala styrelse träffas för första gången i mitten av januari, och ska då fundera på hur vi kan organisera grupper och undervisning optimalt. En mindre omorganisation står för dörren nästa läsår.
Med det tillönskar jag er en riktigt God jul och ett Gott nytt år! På återhörande!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar