måndag 12 mars 2012

Fint besök. Föräldrabesök.

Tack alla ni som hade möjlighet, och dessutom tog den, att delta i våra föräldra-workshops. Vi på skolan upplevde dagarna som mycket positiva.
Främsta syftet var dock att ni som föräldrar, genom att få prova på och därigenom bättre förstå vad vi gör i skolan, ska kunna stötta era barn. Därför var vi förstås oerhört nyfikna på om även ni upplevde det meningsfullt. Efter att ha gått igenom de enkäter ni besvarat kan jag nog säga att vi uppfyllde detta. Några av de många (nästan enbart) positiva kommentarerna:
”Så roliga mattelektioner minns jag inte att vi hade när jag gick i skolan”
”Givande och värdefullt att få ta del av hur en lektion går till och även att få se hur klassen fungerar. Mycket positivt!”
”God lunch. Det var roligt att få se hur det är i matsalen. Det var mycket lugnt och stilla torts att så många äter samtidigt
”Mycket trevligt initiativ. Nutidsaktuellt var en trevlig upplevelse. Barnen var jätteduktiga på de frågor som ställdes. Många var svåra för oss vuxna”
”Toppen att man kommer bort i mängden, så ens barn inte behöver skämmas. Bra också att få träffa andra föräldrar”
”Jag deltog på en lektion i samhällsorientering. Var roligt o intressant att se hur alla deltog aktivt på lektionen o hur just den biten uppmuntrades”
Några saker att tänka på inför kommande workshops (för det blir absolut fler) är att skicka inbjudningarna i god tid, att man som förälder gärna vill sitta med barnen på lunchen (vilket kan ha både för- och nackdelar), gärna ha längre pass (fast ni vet ju att ni alltid är välkommen till skolan :-), kaffe efter maten(Blev litet struligt en av dagarna eftersom det var ombyggnation i personalrummet på gång), svårt att vara delaktig på rasten.
Återigen tack för ert engagemang!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar