tisdag 7 februari 2012

Samma tankar men nya uttryck!

Inför varje läsår tar vi oss en rejäl funderare över hur vi ska använda personal och lokaler på bästa sätt för att barnen ska få så bra förutsättningar som möjligt för sitt lärande och sin utveckling. Vi tittar bland annat på elevantal, hur elevgrupperna ser ut, ekonomiska och lokalmässiga förutsättningar.
För snart tre år sen innebar detta att vi bröt upp de s.k. ”spåren” där eleverna gick tillsammans från förskoleklass till År 3. Den gången handlade det mycket om att vi såg ett stort behov av att lärarna årskursvis fick utökade möjligheter att planera och undervisa tillsammans. På så vis fick våra elever en mer likvärdig utbildning med högre kvalitet.
Inför nästa läsår ser vi att vi behöver utveckla denna tanke ytterligare, idag finns ett onödigt glapp mellan År 1 och 2. Vi räknar också med att den fleråriga trenden med ökande elevtal håller i sig och att vi därför behöver måste använda våra lokaler på ett effektivare sätt.
Den utveckling av organisationen vi kommit fram till innebär att
• År 1-3 kommer att samverka på ett tydligare och bättre sätt. För att det ska bli möjligt kommer dessa tre årskurser att ha sina hemmarum i nuvarande Skogens lokaler (Till vänster från parkeringen sett).
• Förskoleklassen kommer att vara kvar i Bergets lokaler. Detta ger dem en lugn och bra start på skoltiden, med ännu bättre möjligheter och grogrund för gruppen och dess individer.
• Fritidsverksamheten kommer att ha sin bas i Bergets nuvarande lokaler och rum som är närbelägna (idrotten, gamla fritidsklubbens lokaler, slöjden etc) På så sätt kan fritidspersonalen samverka bättre och vi kan erbjuda en ännu roligare, tryggare och mer utmanande fritidstid.
• År 4-6 kommer att organisatoriskt se ut på samma sätt som i år.

Hela idén med att utveckla och förändra organisationen är att höja kvalitén i verksamheten.
Har du funderingar eller synpunkter på detta är du varm välkommen att ta kontakt med rektor Birgitta. Vi kommer också att berätta mer och lyssna in funderingar och synpunkter vid nästa möte med föräldrarådet. Till föräldrarådets möten är alla föräldrar välkomna. Nästa möte äger rum tisdag 6 mars kl 18:30-20:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar