söndag 8 februari 2009

ettfornyatlulea

I den stora morgontidningen har ettfornyatlulea.se slagit på stort och köpt en helsidesannons för att locka hit nya Luleå-bor.

Jag blir glad när jag ser annonsen. Den får mej att se Luleå med utanförglasögon - positiva utanförglasögon.

Det är viktigt att vi i vår allt mer globaliserade värld kan känna en stolthet och samhörighet i det sammanhang vi verkar. Det kan vara den egna familjen, platsen vi bor på eller den skola eller förskola vi går på. Det hjälper oss till en positiv självbild och självkänsla.

Jag gör också en annan reflektion när jag läser annonsen - den tillgänglighet vi har när det gäller förskolor. På vårt område har knappast någon mer än 5 minuter hemifrån till sin förskola. Att vänta i två år på förskoleplats som annonsens Ronny Olovsson fick göra när familjen flyttade till Värmdö är heller inte något man behöver oroa sig för. Dessutom vittnar de senaste årens kundundersökningar om att föräldrar är erhört nöjda med den verksamhet förskolorna i Luleå (och på Björkskatan) presterar.

Det är bra att bo och verka i Luleå. Hoppas det finns många potentiella Luleåbor inser det när de läser annonsen. Vi kommer att ta emot er med öppna famnen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar