tisdag 10 februari 2009

Föräldrar på möte

Bland det allra roligaste man gör som rektor är att träffa föräldrar, gärna många föräldrar, och varför inte nya föräldrar.
Det betyder att det blev full pott ikväll när jag tillsammans med 4 av våra fantastiska pedagoger höll föräldramöte för föräldrar till blivade sexåringar.
Just detta år har vi en liten dipp av antalet barn i vårt upptagningsområde, och även om det kommit några extra föräldrar som bor i andra skolors upptagningsområden, så blev det ett fint möte med många kloka synpunkter och frågor - det är ju alltid fler som tar till orda om samlingen människor inte är för stor.
Där fanns föräldrar som inte satt sin fot i skolan sedan sin egen skolgång, föräldrar vars barn provat flera olika skolor och åter andra föräldrar som redan har barn hos oss på Ormbergsskolan.
Det är en stor ynnest och utmaning att de planerar att lägga sina barns väl och ve i våra händer. Vi känner oss ödmjuka inför det och vi hoppas på många fina år av samverkan mellan skola och föräldrar framöver. För som Skolverket sa när de var hos oss häromveckan: till våra verkliga framgångsfaktorer hör dels våra kunniga, kompetenta och erfarna lärare dels våra engagerade föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar