måndag 16 februari 2009

Skriftligt omdöme om Ormbergsskolan


Sedan några månader tillbaka pågår Skolverkets inspektion av kommunens skolor, förskolor och fritidshem. Det är ett gediget arbete som ska mynna ut i skriftliga omdömen i maj någongång.

I stor kontrast till de omdömen vi ger våra elever kommer Skolverkets omdömen endast att vara "framåtsyftande" d.v.s. att det endast visar vilka brister de noterat. Där vi får G, VG eller MVG (nej, de använder inde de begreppen), nöjer man sej med ett kryss.

För ett par veckor sedan besökte de vår skola och efter en lång dag av intervjuer med både vuxna och elever fick vi rektorer feed-back, och det var med lätta steg vi gick hem den dagen. Nu fick vi bekräftat det vi hävdat länge. Bland de saker man lyfte som våra framgångsfaktorer var:

- Våra välutbildade, engagerade och erfarna pedagoger
- Våra engagerade föräldrar
- Vår höga och väldokumenterade måluppfyllelse i kärnämnena.
- Den kontinuitet man såg i lärandet för eleverna.
- Vår specialpedagogiska kompetens och verksamhet.
- Självvärderingen och arbetet med att involvera eleverna i målen för
undervisningen. Bl.a. genom loggböcker.
- Samverkan med särskolan
- Den process vi arbetar med för att kunna bedöma eleverna på ett bra sätt.


Jodå, de hittade också utvecklingsområden. Men vi kunde känna oss nöjda även där, eftersom det var områden som vi redan arbetar med att förbättra. Framförallt handlar det om att dokumentera elevernas utveckling lika väl i alla ämnen som i kärnämnena samt ytterligare fokusera på de nationella målen i kvalitetsredovisningen.

3 kommentarer:

  1. Bra jobbat! Ni är Luleås bästa skola.

    SvaraRadera
  2. Tack, tack. Litet blygsamt får vi säga att vi åtminstone är aspiranter.

    SvaraRadera