onsdag 22 april 2009

Lärande kvällar

I dagarna två har Luleås kommunala skolor hållit lärandeseminarium.
Det är både inspirerande och utvecklande att möta alla engagerade pedagoger, och se hur stolta de är över sitt arbete och sina elever.
Stolt känner också jag mej – över Ormbergsskolans pedagoger som visade upp sina arbeten i inte mindre än tre seminarier, plus att jag själv fick äran att vara med på vår ”skol-coach” David Visschers seminarium om att våga och vilja vara ambassadör för den kommunala skolan.
Våra fantastiska specialpedagoger har berättat om den verksamhet vi byggt upp, där de är spindlarna i nätet för att ALLA barn ska nå målen. Tallens arbetslag har gått NO-utbildning på universitetet, och de har berättat om det otroligt härliga temaarbete de tillsammans med Kulturskolan åstadkommit. Dessutom deltog vår särskola med ett seminarium om det framgångsrika arbete de åstadkommer med sina barn genom att använda Karlstadsmodellen.
Så ikväll är jag en mycket stolt rektor. Stolt över att vi har så mycket att visa upp och att vi har pedagoger som vill göra det.
Visst kan det i det sammanhanget kännas bittert med de besparingar som hotar, och jag hoppas att våra politiker hittar sätt att prioritera skolan. Men ändå, med såna pedagoger finns det hopp om en god skola oavsett vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar