onsdag 29 april 2009

The road to success is always under construction

Nu ska vi förändras.
Ja, jag vet. Förändras gör vi hela tiden. Det ska vi göra.
Jag gillar orden som skolverket nyligen använde i en inbjudan
"The road to success is always under construction"
Efter att vi tog de första stapplande stegen mot en ny organisation i oktober förra året har vi nu satt ner foten och bjudit in våra föräldar till informationskvällar om hur vi tänker.
Vi har hittat en organisation som vi tror gör oss mindre sårbara och mer flexibla. Känns förstås helt rätt med tanke på den svångremspolitik som hotar framöver.
Vi har hittat en organisation som skapar möjligheter för våra lärare att hinna med sitt uppdrag och kunna utveckla verksamheten både på skol- och fritidstid.
Visst låter det bra? Det tycker vi också.
Det vi kommer att göra är att samla våra förskoleklasser tillsammans med barnen som går i År 1. Våra tvåor kommer att jobba tillsammans med treorna. År 4-6 kommer att utgöra den tredje delen i vårt utbildningståg. Särskolan finns också med, och eleverna hakar på där de har mest utbyte. Fritids hänger ihop både lokal- och personalmässigt på ett sätt som ger möjligheter för barnen att få de utmaningar de behöver.
Det kanske inte låter så märkvärdigt. Men det tycker vi som har pratat ihop oss om det. Vi förstår inte riktigt varför vi inte har gjort det förut.
Om alla är med? Ja, fast en del har större farhågor än andra. DET är riktigt bra. För hur skulle vi annars förstå vad vi behöver jobba med för att det ska bli just så bra som vi vill att det ska bli.
7/5 och 11/5 blir det föräldramöten. Ett har vi redan klarat av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar