fredag 10 juni 2011

Grand finale

Sitter ner efter en härligt hektisk dag. Grand Finale - avslutningshögtid för 265 flitiga, kreativa och fullkomligt underbara elever. Himlen visade sig från sin bästa sida och värmen medförde en strykande åtgång på vatten, allt under elevernas uppträdanden. Reportage med fina bilder från Kuriren här, Här hittar du ett filmat inslag från Tv 24Norrbotten.
Jag kan undra om det finns något roligare och tacksammare jobb än att vara rektor för Ormbergsskolan. Vi ser tillbaka på ett år fyllt av framgångar för våra elever. De synbara resultaten är den goda kamratskapen och deras månande om varandra, de (som vanligt) mycket goda resultaten i Nationella proven och andra diagnoser vi gör. Både elevernas och föräldrarnas enkätsvar vittnar om samma sak. "Toppenskola, med toppenpersonal", "Vi är jättenöjda", "Personalstyrkan känns stabil och trygg" och "Kanonpedagoger" är några av de kommentarer föräldrar lagt till i enkäten.
På en skola med så många elever händer det både roliga och tråkiga saker. Konflikter som ska lösas är vardag och olyckor händer emellanåt, om än inte ofta. En dag som den här är det dock de roliga händelserna man kommer ihåg. Några höjdpunkter har varit fyrornas deltagande i Schack-fyrans riksfinal och att Skogens fritids får kommunens arbetslagsstipendium. Arbetet med att ta över skolrestaurangen och invigningen av Guldkrogen kommer vi alla ihåg. Ett härligt miljöarbete avslutades med Öppet hus i oktober och Bergets musikprojekt "Flygande mattan" är också fina minnen. Dock är det ändå vardagen som tagit mest plats och betytt mest för elevernas utveckling. En vardag är alla föräldrar är barnens viktigaste personer och där barnen också betyder mycket för varandra. Störst betydelse för elevernas utveckling i ett skolperspektiv har dock utan tvekan alla våra duktiga lärare. Ett stort och känt tack till elever, föräldrar, lärare och alla andra som jobbar på skolan för ännu ett framgångsrikt år. På måndag laddar personalen om för att fundera på vad vi kan göra ännu bättre. Ha en underbar sommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar